dilluns, 12 de novembre del 2012

Calendari d'Advent


Un calendari d'advent és un calendari de "compte enrera" usat a l'advent per a preparar-se pel Nadal. Aquesta mena de calendaris eren molt freqüents quan molta gent no savia comptar, i eren usats abans de les festivitats importants, com Nadal, Pasqua, Tots Sants, etc. Actualment els usen els nens, i a alguns llocs es segueixen utilitzant per tradició. Podien tenir diverses formes, pero tots tenen en comu haver de canviar alguna cosa (obrir una finestra, tallar o despenjar un element, treure una cama, encendre una espelma, etc.) cada dia fins que arriba el dia assenyalat esperat, en el cas del calendari d'advent el Nadal.



El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. El 1908 , Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, a cada una de les quals normalment hi havia un personatge religiós  dibuixat,  que cada dia s'havia d'enganxar al calendari.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Hattingen_-_Untermarkt_-_Altes_Rathaus_09_ies.jpg
 A l'actualitat a alguns països germànics i anglosaxons són freqüents uns d'infantils que contenen una llaminadura  o un petit regal per a cada dia. Alguns d'aquests són casolans però hi són molt venuts els industrials amb o un tros de xocolata  per a cada dia.

File:Rathaus Hünfeld Adventskalender.JPG
wikipedia

 Al Jardí Secret hi trobereu  del 15 al 30 de novembre una edició limitada de calendaris d'advent fets amb carinyo per recrear  els cinc sentits




.

dimarts, 3 de juliol del 2012

dimarts, 15 de maig del 2012

dimarts, 17 d’abril del 2012

Roses Perfumades...

...decoren els recons

dissabte, 28 de gener del 2012

dilluns, 7 de novembre del 2011

Lavanda i bolets…..interessant combinació… perquè no?



Participar amb la Diana Espinosa de Kukles,ha estat molt gratificant.


Veure el que pot fer amb la lavanda ha estat molt gustos per a tots aquells que es van apropar a la parada, on van tastar les magdalenes amb glacejat de lavanda; brioix de bolets amb herbes i tartaleta de formatge amb fruits vermells.

tot mostres del que es pot arribar aprendre en els tallers que Kukles realitza.

També els restaurants sense gaire temps o poques ganes van poder veure en Kukles un servei tècnicament professional però amb l’anima curosa i casolana, en la seva oferta de “elaborem els seus postres a la seva cuina”. Un servei que enriqueix i personalitza la oferta gastronòmica de cada restaurant.

Pel que fa a la Lavanda, tot i que no és un article de proximitat, ha estat omnipresent en segles de historia mediterrània en general i familiarment en la pròpia de la mà de les nostres avies en particular. Sempre ho ha fet però en el seu aspecte perfumistic i /o d’ambientació. Per aquesta raó a l’Agrofira El Jardí Secret hi participa, sobre tot, amb la lavanda alimentaria, ideal per a fer: infusions i tota mena de plats (rostits, peix, arròs, cremes, galetes...magdalenes....) utilitzant-la com a planta aromàtica, tipus romaní o farigola.

Només resta agrair a tots aquells que ens van visitar i recordar-los que estem a www.kukles.com i a www.tresorsdeljardisecret.blogspot.com , aparador de tots aquells que no ens poden visitar.








A l’Agrofira de Tiana, El jardí Secret exposa la lavanda alimentaria, mimada i recollida a la Provença (França) per un ús culinari, tant com a planta aromàtica, en aquest sentit cal guiar-se pel romaní i la farigola, doncs també és forta; com a protagonista d’una equilibrada infusió. que a l’hora que es prepara, ens perfuma la casa.
Enguany però s’ha enriquit la participació amb la Diana Espinosa de Kukles ,una empresa que es dedica a ajudar a que ens re trobem amb l’esperit de la cuina, tal i com ella explica:

"En "Kukles" creemos que en los fogones de cada cocina se cuecen los alimentos, inspiran, fortalecen y restauran. Así mismo, nos interesa que los alimentos estén bien preparados, conserven sus características sensoriales y sean seguros para quien los consume.

Queremos que nuestros sabores y saberes lleguen a la gente por lo que organizamos talleres de cocina y pasteleria en distintos espacios”. (www.kukles.com)

També fan pastisseria casolana a i per a restaurants, a la seva pròpia cuina.. i és clar jo m’he engrescar i compartirem espai a l’Agrofira.



Esteu tots convidats!!!!